المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : تعريب القوالب بطرق بسيطه وفعاله .. تعديل القوالب



Eng Amr Adel
08-11-2010, 22:12
نفترض القالب اللي عاوزين نركبه اجنبي او من الشمال لليمين

محلوله ان شاء الله

طب القالب تمام و من اليمين للشمال بس في شويه الوان عاوزين نعدلهم او خلفيه معينه عاوزه تتغير عشان الشكل يبقي احسن

محلوله ان شاء الله

نعرف بقي الاول القالب بيتكون من ايه

index.php
template_thumbnail.png
templateDetails.xml
/images
/css

هندخل على الملف الاول وهو ملف : index.php

نبحث عن الكود التالي بالملف السابق :




<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">


ونقوم باستبداله بالكود التالي :




<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="rtl">


و الكود ده هيقلب القالب بشكل كامل

في تعديل كمان

نبحث عن :




iso-8859-1

او




utf-8

نقوم باستبدالها بالتالي ان وجد اي من الكودين السابقين بالاعلى نستبدله بالتالي :




windows-1256

دلوقتى انتهينا من الملف الاول index.php

-----------------------------------------

الان سيكون العمل على الملف css
حيث ان هذا الملف موجود فيه العديد من الاوامر و لازم نبقي فايقين و احنا بنعدل عليه

نبحث عن :




float :


حيث يعمل هذا الأمر على التحكم فى محاذاه عنصر معين مثل القوائم و المحتوى و ما إلى ذلك
والاوامر التي يتم استخدامها في هذا المف للضبط هي : left "يسار" أو right "يمين" أو center "بالمنتصف" .
ففي القوالب الغربيه نجد التالي :




float : left;


فقط باختصار كل ماعليك عكس كل هذه الاوامر :
left حوله الى right
و right حوله الى left
في كل هذا المف css

الان ناتي الى نوع الخط .. حيث نعلم انه راح يكون بالقوالب الاجنبيه نوعية الخط بها مختلفه مثلا سنبحث عن :




font-family:


ومن المحتمل نجدها بهذه الصوره :




font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;


الان كل ماعليك استبدال هذا السطر السابق مباشره الى :




font-family: Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif;


لاحظ اننا قمنا باضافة خط Tahoma وهو الافضل للمستخدمين العرب وكما تعلمون ياشباب ..

الان ناتي الى محاذاة النص :




text-align:


نغيره ونعكسه كما سبق ووضحنا بالاعلى
فقط باختصار كل ماعليك عكس كل هذه الاوامر
left حوله الى right
و right حوله الى left

الان كود اللون :



color:


حيث يوضع اللون بالصيغه التي نعرفها جميعا ياشباب وهي صيغة HTML

الان كود الخلفيه للتمبليت من خلال الكود التالي :




background:


اذا اردت وضع خلفية للنص صوره مثلا او لون حيث يقبل كود لون او صوره ..الخ

الان ناتي لامر المحاذاة للتمبليت ياشباب حيث انها تاتي بهذا الرمز :




padding:


و احنا بنعدل علي ملف css بنعاين بقي كل مره عشان الاخطاء متتكررش .. ملحوظه

في موقع بيعرب القوالب باسرع مما تتخيل و طريقه اليه تماما

اهو هنا الموقع (http://www.ahmadh.com/tools/cssmirror/)