+ إنشاء موضوع جديد
النتائج 1 إلى 2 من 2

الموضوع: جمبرى بلكارى

  1. #1
    Status
    Offline
    الصورة الرمزية Aya Adel
    مشرف عام
    تاريخ التسجيل
    Dec 2009
    الدولة
    Egypt
    المشاركات
    199
    معدل تقييم المستوى
    12

    افتراضي جمبرى بلكارى


    ( جمبرى بالكارى )

    المقادير :
    جمبرى مقشر ومتنظف ( وحقولك تنظيفة ازاى) بصلة صغيرة _ حوالى 2 ملعقة اكل ز يت _ملح
    2 ملعقة كبيرة كارى
    و ممكن 3 لو بتحبى حراق .
    الطريقة:
    1ـ ضعى الزيت على النار الى ان يسخن
    2ـ ضع البصلة المخرطة ناعم و اقلب لحد ما تصفر
    3ـ اضع الكارى ووراة الجمبرى و اقلب حيتخلطوا ببعض ثم
    4ـ اضع ماء حسب كمية الجمبرى يعنى تغطى الجمبرى فقط و الملح
    حيغلوا وعلى فكرة حيستوى على طول الجمبرى ما بياخودش ربع ساعة
    5ـ بالنسبة للارز اعملية عادى بس قبل ما يشرب الماء بتاعه حطى ملعقة كبيرة كارى
    فى الما ء ( او ) ملعقة صغيرة كركم عشان يبقى لونه اصفر
    فكرة للتقديم .

    6ـ اما تضعى طبق الارز لوحدة و طبق الجمبرى بالكارى لوحدة .
    او بالكبشة المخرمة تشيلى الجمبرى من الصوص
    و تحطية فى قعر الطبق
    7ـ ثم تضعى الارز علية و تكبسى جامد بظهر اللعقة ثم تقلبية فى السرفيس و ترش رشى شوية صوص كارى على الوش و الباقى
    تحطية فى طبق جانبى يقدم مع سلطة ذبادى و بالهنا و الشفا


  2. #2
    Status
    Offline
    الصورة الرمزية Death Note
    عضو
    تاريخ التسجيل
    Sep 2010
    الدولة
    Jordan
    المشاركات
    450
    معدل تقييم المستوى
    11

    افتراضي رد: جمبرى بلكارى

    مشكوووووووووورة بالفعل شيء رائع وجميل

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

المفضلات

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •